Mediere

Delimart si Asociatii

Mediere

A. MEDIEREA CONFLICTELOR

Medierea se bazează pe cooperarea părților și utilizarea de către mediator a unor metode și tehnici specifice întemeiate pe comunicare și negociere.

Medierea este un proces structurat, voluntar si non-adversarial ce se regăsește sub incidența legii nr.192 /2006 prin care părțile sunt ajutate să accepte responsabilitatea de a comunica și de a lucra împreună în vederea găsirii propriilor soluții ce încheie disputa dintre ele, printr-o soluție finală de tip câștig-câștig.

Ședințele de mediere au loc la sediul mediatorului dar se pot desfășura și în alte locuri stabilite de comun acord cu părțile.

Pe tot parcursul ședințelor de mediere părțile pot fi asistate de avocați sau terțe persoane.

 

B. SERVICII PENTRU PREVENIREA CONFLICTELOR

Acest serviciu reprezintă o formă de protecție la care partea interesată poate face apel atunci când sunt nemulțumiri care pot determina izbucnirea unui conflict.

 

C. SERVICII DE NEGOCIERE

Este un serviciu cu rol de facilitare a comunicării între terțe persoane care au interesul să ajungă la o înțelegere prin negociere.

Medierea se bazează pe încrederea pe care părțile o acordă mediatorului, ca persoană aptă să faciliteze negocierile dintre ele și să le sprijine pentru soluționarea conflictului, pentru obținerea unei soluții reciproc convenabile eficiente și durabile, respectând în toate cazurile principiul de baza al medierii -Confidențialitatea.

mediere2

Solicită ajutorul nostru!

Suntem aici pentru a răspunde întrebărilor tale. Telefon 021 322 21 25